4shared
  • Română
  • English

Bogdan Nițulescu: Am reușit să îmi conturez o direcție mult mai clară privind evoluția mea profesională

Bogdan Nițulescu a absolvit un EMBA în cadrul Tiffin University și în prezent conduce departamentul ce se ocupă de segmentul de business IMM în cadrul Microsoft România.

Am urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Management. Am 20 de ani de experiență în IT&C, timp în care am format și condus echipe de vânzări și marketing în distribuție IT&C, diverse canale de vânzări ce adresează în B2B spațiul întreprinderilor mici și mijlocii.

Decizia de a urma cursurile unei școli de business s-a format treptat. Pe măsură ce apăreau noi provocări în business, am realizat că am nevoie de o structură în modul de a conduce echipele, dar și de faptul că trebuie să îmi îmbunătățesc și cizelez anumite abilități și competențe. Îmi era clar că lipseau niște cărămizi din construcția la care trudeam, era necesară o abordare sistematică, ce se poate realiza doar prin școală. Atingerea excelenței în leadership, conducerea strategică nu se pot desăvârși însă doar prin cursuri izolate, de câteva săptămâni, ci printr-un program care să îmi permită să aplic cele învățate în business, dar să și revin cu concluzii, reluând procesul de învățare.

Am căutat o școală cu prestigiu dovedit în România, care să ofere un program de studiu modular, flexibil. Am verificat vreme de doi ani aparițiile în media, cotarea în topuri, diversitatea domeniilor de proveniență a studenților etc. A contat de asemeni faptul că Tiffin University oferă o experiență academică diversă, multiculturală. Totodată, am preferat o curriculă ancorată în prezent (trenduri precum digital marketing, cloud computing, inovația în business fiind reflectate în studiile de caz analizate), ce încurajează lucrul în echipă.

Nu în ultimul rând, a fost singura școală de business de la care am simțit cu adevărat interes pentru a mă atrage ca student, depășind stadiul tradiționalului mail și al unui interviu de curtoazie.

Am reușit în acești mai bine de doi ani de la startul programului să realizez obiectivele de business structurând mult mai solid deciziile, comunicând mult mai eficient cu echipa mea dar și cu alte divizii de business din cadrul Microsoft România și balansând mult mai atent eforturile locale cu cerințele venite de la nivel regional pentru divizia pe care o conduc. Totodată, am reușit să îmi conturez o direcție mult mai clară privind evoluția mea profesională în viitor într-o poziție regională.

Am realizat că pot fi un manager mai bun atunci când consult membri ai echipei mele în luarea deciziilor, inspirându-mă din colaborarea cu colegii de la școală pentru realizarea proiectelor. Cunoștințele și deprinderile acumulate în cadrul modulelor de Finanțe și Contabilitate pentru Manageri mi-au dat posibilitatea de a purta un altfel de dialog cu clienții și partenerii de afaceri.

Cred că găsirea unui echilibru între timpul alocat pentru business, familiei și pentru studiu a fost una dintre cele mai mari provocări. Am reușit să le explic băieților mei că putem studia împreună, ei pentru școală, eu pentru MBA.

Interesantă a fost și armonizarea colaborării cu colegii datorită personalităților diferite. Faptul că am rămas un grup unit este pentru mine una dintre cele mai mari realizări ale acestei perioade de studii.

Articol pubicat in Ghid MBA.