4shared
  • Română
  • English

Daniel Mateescu: „Absolvirea programului a însemnat pentru mine atingerea unui milestone obligatoriu în carieră”

Sunt absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București, în anul 2000. De atunci am mai participat și absolvit multe alte cursuri de Management și Project Management. Din poziția de COO al Total Soft conduc toate diviziile companiei, sunt răspunzător de o cifră de afaceri de 24 milioane de euro, cu o profitabilitate mai mare de 20%.

Am această poziție de la 1 ianuarie 2012, iar înainte de asta am fost Director Charisma ERP și GM la Total Soft Serbia.

MBA-ul era pe lista mea de To Do’s de multă vreme, însă abia în vara anului 2013 am reușit să aliniez toate planetele la serviciu și acasă pentru a-mi permite să aloc acest efort pentru MBA.

Motivele sunt evidente, practic managementul de peste10 ani și am acumulat multă experiență on-the-job. Era cazul să sintetizez toate cunoștințele intr-o formă mai academica și să văd cum fac și alții meseria asta.

Alegerea a fost foarte simplă, deoarece aveam de multă vreme legături profesionale cu Tiffin University și cunoșteam ce nivel de professionalism livrează. Faptul că intreg programul este desfășurat cu profesori americani a fost cel mai important argument. De asemenea, Tiffin University era clasată foarte bine in topuri.

Absolvirea programului a însemnat pentru mine atingerea unui milestone obligatoriu în carieră. Pot spune că da, este o schimbare importantă în felul în care abordez situațiile de business și o schimbare în perspectivele mele profesionale.

Au fost două componente extrem de importante pe care le-am adăugat in portofoliul meu: am invățat să „citesc” foarte repede raportările financiare ale unei companii, și am înțeles cât de importante sunt metricile non-financiare ale unei afaceri.

A fost extrem de complicat să echilibrez serviciul, familia și școala. E destul de complicat să faci omletă fără să spargi niște ouă. Evident, rămâi în urmă cu task-urile la birou, dai temele la școală cu întârziere, începi să vorbești engleză în ședințe unde sunt doar români etc. It’s a lot of fun!

Sacrificiu în viața personală pe parcursul MBA-ului nu a fost, sacrificiu este un cuvânt prea puternic. Am muncit mai mult. Cred că cel mai dificil a fost să imi văd toți prietenii plecand in week-end la mare in timp ce eu mergeam la școală. De fapt, timp de doi ani cuvantul week-end mi-a ieșit din vocabular. Absolvirea programului a însemnat pentru mine atingerea unui milestone obligatoriu in carieră.

Daniel Mateescu, COO la Total Soft, cel mai mare producător de software de tip ERP din România, este absolventul programui de EMBA în cadrul Tiffin University.

Articol apărut în Ghid MBA