4shared
  • Română
  • English

Cristian Irimia: Simt că acest program a finisat ceea ce știam și făceam deja, mi-a dat suportul logic și academic pentru activitățile pe care le executam și de care aveam nevoie

Cristian Irimia este absolvent al programului Tiffin EMBA în 2022 și Sales Director for Eastern Europe and Mediterranean în cadrul Gilbarco Veeder – Root part of Fortive Corp.

„Am studii superioare de management-marketing la Universitatea Româno-Americană, absolvită în 1999, după care am continuat pregătirea formală la Academia de Științe Economice cu un master în afaceri, obținut în 2003. Viața profesională mi-a oferit multe provocări și a trebuit să acumulez cunoștințe tehnice „din mers” – telecom, software, industrie de petrol și gaze –, la care s-au adăugat cursuri de pregătire și formare profesională în leadership și afaceri la diferite școli de business.

Am urmărit timp de mai mulți ani dinamica programelor de MBA disponibile în România și m-am informat din cât mai multe surse. Ca să îmi aleg programul, în primul rând m-am gândit la ceea ce vreau să fac în viitor și cum m-ar ajuta un program în această direcție. Deci, ca să iau o decizie, am vorbit cu head-hunterii de pe piață, am urmărit publicațiile pe această temă, am fost la târguri de programe MBA, per total am încercat să am o imagine cât mai completă a ofertei și am analizat-o din perspectivă practică.

În ultimii 10 ani am lucrat pentru corporații americane și din start m-am simțit atras să urmez o școală americană. Deja cu foarte multe noțiuni și abordări eram familiarizat din activitatea de zi cu zi, ceea ce e important. În plus, m-am uitat la piața muncii și la principalii investitori de pe piață, precum și la direcțiile de dezvoltare ce se întrevăd. Tiffin a fost întotdeauna în top 3 preferințe și în final am decis să urmez programul lor, pentru că din punctul meu de vedere se apropia cel mai mult de ceea ce îmi doream să fac în viitor.

Deși abia am absolvit, cu siguranță anumite noțiuni și abordări cu care m-am familiarizat în timpul programului m-au ajutat în activitate. Cele mai utile aspecte sunt cele legate de tehnicile de negociere, de modul de luare a deciziilor, dar, per total, cred că în fiecare aspect al activității mele simt că sunt mai pregătit. Simt că acest program a finisat ceea ce știam și făceam deja, mi-a dat suportul logic și academic pentru activitățile pe care le executam și/ sau de care aveam nevoie. Repet, lucrând deja într-o corporație americană și având experiența a ceea ce înseamnă asta, m-am simțit foarte apropiat și confortabil cu ceea ce studiam, dar în plus am dobândit și suportul teoretic și am acoperit și unele lipsuri în înțelegerea proceselor și aplicarea lor practică.

Cel mai important a fost să dedic timpul necesar. Acest program a însemnat 21 de weekenduri în care a trebuit să fiu conectat și multe alte ore în care a trebuit să studiez și să interacționez cu colegii mei care, la rândul lor, munceau și, desigur, aveau și obligații familiale, ca și mine. Deși programul are un aspect practic extrem de pronunțat, iar lucrul în echipă este important, este necesar și timp pentru studiul individual.’

Articol aparut in Ghid MBA 2022