Într-un mediu de afaceri competitiv şi supus unor schimbări continue cum este cel actual, companiile caută să recruteze sau să îşi fidelizeze oameni profesionişti, dinamici şi versatili, capabili să se adapteze rapid şi eficient la noi provocări.
Obţinerea diplomei de Executive MBA cu specializarea în General Management reprezintă un câştig atât pentru deţinătorul ei, cât şi pentru compania pentru care acesta lucrează. După parcurgerea unui astfel de program, proaspătul absolvent are posibilitatea să pivoteze în mai multe şi diferite direcţii, în funcţie de aspiraţiile profesionale şi abilităţile pe care şi le-a dezvoltat sau le-a dobândit în timpul cursurilor.
Câţiva absolvenţi ai programului Tiffin Executive MBA au avut amabilitatea să povestească despre schimbarea care a intervenit aproape firesc la scurt timp după finalizarea programului.
Cătălin Bulbariu a intrat în cadrul programului Tiffin Executive MBA în anul 2013, având o expertiză vastă în zona financiar-comercială dobândită preponderent în companii din industria FMCG şi Retail. “MBA-ul mi-a permis să îmi dezvolt capabilităţile strategice şi abilitatea de a vedea integrat business-ul, atuuri care s-au dovedit extrem de valoroase atunci când am fost implicat în proiecte de transformare cu impact în definirea modelului de business, în cadrul unor echipe cross funcţionale”, declară Cătălin.
Începând din martie 2017, Cătălin conduce echipa de Category Development and Insights din cadrul Coca-Cola HBC România, cu obiectivul declarat de a lega analizele de business cu recomandări comerciale acţionabile. Această schimbare în cariera sa profesională i-a permis să meargă în afara zonei de confort, iar “abordarea practică a tuturor zonelor de business, insight-urile primite de la colegii de MBA în timpul programului şi nu în ultimul rând încrederea dobândită mi-au facilitat semnificativ trecerea spre acest rol provocator, dar plin de satisfacţii.”
Pentru Cristian Ionescu, decizia de a urma un program de EMBA a venit oarecum natural, având în vedere parcursul lui profesional până la data respectivă. Pornind de la poziţia de inginer şi trecând ulterior prin diferite etape, de la Team Leader la managerul unui departament de design, Cristian dobândise suficientă experienţă managerială în domeniul IT, ceea ce i-a permis să acceadă către un program de Executive MBA.
Terminarea programului a însemnat pentru Cristian o ridicare a ştachetei, un pas spre o poziţie cu mai multe resposabilităţi, dar şi satisfacţii, respectiv funcţia de Chief Information Officer în cadrul Bittnet Systems, un proiect românesc de succes, prima companie de IT din România listată la Bursa de Valori Bucureşti. Cristian recunoaşte că ascensiunea sa profesioanală a reprezentat o provocare, însă „proiectele, teoria, informaţiile acumulate în timpul MBA-ului m-au ajutat ca în cei aproape 2 ani de când fac parte din managementul Bittnet să transform echipa tehnică într-unul din principalele motoare de creştere a companiei”.
Daniel Badea acumulase o experienţă de aproximativ 15 ani în domeniul achiziţiilor din cadrul companiei Selgros Cash&Carry în momentul în care a ales să se înscrie în cadrul programului oferit de Tiffin University, fiind atras de metoda de predare a profesorilor americani orientată spre situaţii de business actuale şi bazată pe munca în echipe de lucru. “MBA-ul parcurs la Tiffin University mi-a permis accesul la cel mai competitiv sistem de învăţământ de business, cel american, direct de la sursă. Am întâlnit profesori extraordinari, care, dincolo de cunoştinţele transmise în timpul programului, mi-au permis să-mi construiesc o bibliografie extrem de valoroasă. Şi mai ales, mi-au transmis o sete de a citi şi aprofunda domeniile teoriei de business”, mărturiseşte Daniel.
La scurt timp după terminarea programului, Selgros i-a oferit lui Daniel posibilitatea de a prelua conducerea departamentului de marketing, o poziţie care vine la pachet cu o mare responsabilitate, dată fiind mărimea companiei. “Am învăţat, alături de colegii mei, că voinţa îţi dă forţa de a face faţă unor solicitări deosebite cum sunt cele ale unui MBA, chiar dacă acestea se suprapun obligaţiilor de serviciu şi îndatoririlor familiale”.
Despre Tiffin Executive MBA
Programul de EMBA se întinde pe o perioadă de 21 luni şi conţine 18 cursuri cu desfăşurarea acestora în week-end; pentru fiecare curs sunt alocate trei week-end-uri în clasă, iar între cursuri există o pauză de patru săptămâni. În total sunt 27 de week-end-uri de studiu în clasă.
Spre deosebire de alte MBA-uri, dincolo de programa standard, sunt luate în considerare necesităţile fiecărui student. Profesorii, americani cu toţii, profesionişti care au dat dovadă de excelenţă academică, sustinuţi de experienţa internaţională într-un numar vast de industrii, împărtăşesc studenţilor nu numai cunoştinţele lor de business, ci şi experienţele lor de viaţă.
La finalul programului, absolvenţii vor primi diploma Executive Master in Business Administration oferită de Tiffin University, dar şi o diplomă de Master în Administrarea Afacerilor, oferită de Universitatea din Bucureşti.
Despre Tiffin University
Tiffin University promovează tradiţia calităţii ce are la bază un istoric de peste 125 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu variat de domenii academice, studii universitare, postuniversitare şi activităţi extracurriculare. Succesul în piaţa românească este întărit de colaborarea din 1999 cu Universitatea din Bucureşti. Din 2002, Programul Tiffin Executive MBA la UB a fost recunoscut drept unul dintre cele mai performante programe. În acest context, Tiffin University îşi propune să îşi păstreze şi să îşi îmbunătăţească standardul de calitate oferit în programele de educaţie managerială, cu convingerea că, în acest fel aduce un aport consistent în ceea ce priveşte creşterea calităţii în zona de management a companiilor private şi publice din România.
Articol apărut în Wall-Street.ro