4shared
  • Română
  • English

Schimbare de poziții pe piața MBA-urilor din România

Ziarul Financiar, una dintre cele mai prestigioase institutii media, este de ani buni un observator atent al programelor de educatie manageriala, de noua ani de zile ei fiind singurii care realizeaza un top al programelor MBA din Romania.

Din aproximativ 200 de studenti care au terminat in anul 2015 un program MBA, la realizarea topului au participat 140 de absolventi ai urmatoarelor programe: EMBA Asebuss, EMBA Tiffin University, EMBA Wu Executive Academy, MBA Inde – ASE, MBA Romano – Canadian ASE, MBA Romano – German – ASE si MBA Asebuss, insa unele nu au avut parte de un cumul suficient de raspunsuri, iar altele au declarat ca nu vor sa participe la acest top.

Prin urmare, marea majoritate a celor 140 de absolventi pentru care ZF a obtinut acordul de a ii chestiona, au declarat programul EMBA oferit de Tiffin University drept cel mai bun program din Romania. Cu o medie a punctajelor de 4,91 dintr-un maxim de 5.00, Tiffin a detronat astfel Wu Executive Academy, detinatorii locului I in anii 2014 si 2015, urmand apoi programul EMBA sustinut de Asebuss cu 4,66 de puncte si MBA Inde – ASE – cu 4,12 puncte.

Clasamentul final s-a realizat pe baza mediei punctajelor obtinute pentru cele 9 domenii cercetate, nerworking-ul, calitatea cursurilor, calitatea predarii, experienta profesorilor, imbunatatirea abilitatilor de management, imbunatatirea calitatilor personale, logistica, aplicabilitatea la job si component international. Notarea s-a facut de la 1 la 5, 1 insemnand slab, iar 5 avand calificativul excelent.

Acest clasament atesta faptul ca MBA ul oferit de Tiffin University se diferentiaza de alte programe similare, acesta oferind nu doar orientare teoretica, ci si cazuri concrete si practice. Toate aceste lucruri, alaturi de expertiza unor profesionisti cu recunoastere internationala, prezenta profesorilor americani care dau dovada de implicare 100% si experientele acestora impartasite studentilor par a fi secretul reusitei de a fi pe locul I.

In continuare, Tiffin University isi propune sa vina in permanenta cu ceva nou pe piata romaneasca, asa cum afirma si Roxana Farrugia, Director Tiffin Executive MBA Program:

Tiffin Excutive este o poveste de succes confirmata de-a lungul anilor de studentii si absolventii nostri, care au contribuit in egala masura cu profesorii programului la cresterea calitatii si dezvoltarea mediului de afaceri, atat in Romania, cat si in afara.”

De asemenea, Tiffin University impune o selectie riguroasa a cursantilor, astfel incat nivelul de studiu sa fie unul cat mai competitive si mai exclusivist din acest segment.