4shared
  • Română
  • English

Titlul EMBA obținut cu implicare și sacrificiu

Florin Pravai, Agency Lead și Radu Postolache, Country Manager au absolvit programul Executive MBA al universității americane Tiffin University, ca șefi de promoție. Ei ne povestesc despre utilitatea programului, experiențele lor și drumul către poziția de șef de promoție.

“EMBA-ul este cea mai sigură cale de a urca rapid câteva trepte pe scara dezvoltării și perfecționării individuale. Se spune că excelența în orice domeniu se atinge în peste 10.000 de ore de antrenamente intense sau de studii aprofundate (n.a. Outperformers, Malcolm Gladwell), iar EMBA-ul acoperă cu siguranță câteva mii bune din aceste ore. În plus, un program prestigious de EMBA vine cu o modalitate structurată de învățare, care a fost îmbunătățită constant și care garantează o cale “bătătorită” de muncă și inspirația profesorilor și studenților din cohortele anterioare.” ne spune Florin Pravai.

Florin Pravai are o experiență de peste 10 ani în marketing, vânzări și management și a lucrat pentru companii de top din domeniul online precum eMAG.ro, Aspers sau Sanoma Digital România.

“Fiind parte a unei cohorte de 25 de studenți, ai avantajul de a cunoaște de fiecare dată perspective diferite de abordare a unei decizii de business. Pe lângă experiența colegilor, studiile de caz ce prezintă situații concrete din companii multinaționale și abordările originale ale profesorilor ajută la îmbunătățirea constantă a procesului de luare a deciziilor. Poți astfel aplica la birou, în timp real, tot ce ai învățat în timpul cursurilor. Beneficiile sunt astfel culese imediat, nu e nevoie să aștepți terminarea programului” ne mai povestește Florin.

Radu Postolache ne explică de ce a ales să urmeze acest program: “Când am ales acest program, am vrut neapărat un program american. După ce l-am terminat, am realizat că importanța acordată profesorilor americani a fost prea mică. Pe lângă faptul că au venit cu multe noțiuni noi în fiecare domeniu predat, au venit și cu o cultură americană de business, izvorâtă din practică. Mai mult, modul de predare a fost senzațional, totul plecând de la cazuri practice și proiecte de grup. Serile petrecute cu echipa pentru aceste proiecte au fost savuroase. Deși incredibil, ajunsesem să mă bucur când mă duceam sâmbătă dimineața la școală pentru 8 ore, chiar dacă mi-era foarte greu, după o săptămână de muncă. “

Radu Postolache a lucrat pe diverse poziții în Sales, specializându-se în B2B long cycle sales (IT&C și Servicii). Începând cu luna aprilie 2012 devine Country Manager la Onlinet România, anterior ocupând poziția de Sales Manager la aceeași companie.

Florin Pravai susține ideea de a urma un program predat de profesori străini.

“Recomand un EMBA susținut integral de profesori din SUA, deoarece combină o experiență impresionantă atât în sfera academică, cât și în zona de business. Studenții sunt astfel expuși unei experiențe culturale diferite, care presupune interacțiuni mult mai puternice între profesori și studenți. Într-un astfel de sistem, profesorii împărtășesc nu numai cunoștințe de business, dar și experiențe de viață, iar relațiile create se păstrează și după absolvirea programului EMBA.”

Florin Pravai, începând cu luna martie 2012 s-a alăturat unei companii americane puternice care activează în domeniul online.

“Este important de știut cum ne vedem, dar și mai important cum ne văd ceilalți. Feedback-ul colegilor este poate unul din cele mai prețioase avantaje care vine la pachet cu un program EMBA, iar ambiția și perseverența sunt calitățile obligatorii pentru perfecționarea individuală.” ne spune Florin.

“Dacă la unele materii credeam că mă descurc și singur, la cele 3 cursuri de Finanțe, nu cred ca aș fi reușit să întrepătrund toate nuanțele fără colegul meu, Leonard Curcumelis, care este cel mai bun CFO pe care l-am întâlnit.” ne mărturisește Radu.

Elementele necesare pentru a obtine titlul de șef de promoție și sacrificiile făcute, ne sunt relatate de Radu, cel mai tânăr absolvent din cadrul cohortei lui: “În primul rând, cu mult noroc. Trebuie să ai noroc de colegi foarte buni. Asta m-a ajutat foarte mult, pentru că am învățat enorm de la oameni foarte experimentați, fiecare un lider în domeniul lui. În al doilea rând, a fost necesară o ambiție foarte mare, pentru a munci și a învăța în ritmul în care am făcut-o, timp de 21 de luni. Prietenii au dispărut, familia a trecut în plan secund, activitatea de la locul de muncă a avut de suferit, poate și pentru a trece de complexul de a fi cel mai tânăr participant.”

Florin Pravai și Radu Postolache au absolvit în 2011 programul Tiffin Executive MBA.