4shared
  • Română
  • English

Vlad Tomiță: Decizia de a urma un program MBA a venit din nevoia de a mă dezvolta profesional

“Sunt absolvent al Facultății de Matematică-Informatică în cadrul Universității din Craiova. În 2006, m-am alăturat echipei Pirelli în cadrul departamentului de Achiziții. După ce de-a lungul timpului am ocupat diverse roluri în cadrul Organizației de Achiziții, în perioada 2015-2016 am ocupat poziția de Global Purchasing Manager.

Din anul 2016 am fost desemnat Country Purchasing Manager, având ocazia să formez două echipe de achiziții, una localizată în Slatina, deservind fabrica Pirelli din România, iar cealaltă constituindu-se într-un Shared Service Center locat în Craiova, oferind suport fabricilor Pirelli din Europa. Decizia de a urma un program MBA a venit din nevoia de a mă dezvolta profesional și din curiozitatea de a înțelege businessul în întreaga lui complexitate. Cum trăim într-un mediu de business care se schimbă cu o rapiditate ce nu poate fi ignorată, pentru a lua deciziile corecte nu mai este suficient să cunoaștem foarte bine propria arie de responsabilitate.

Alegerea școlii de business a fost una foarte simplă în ceea ce mă privește, dorindu-mi un mod de predare aplicat, în cadrul căruia să am ocazia să învăț nu doar teorie, ci și din experiența colegilor și a profesorilor. În ceea ce privește profesorii, un element-cheie pe care l-am luat în calcul de la început a fost faptul că ei vin dintr-un mediu de business avansat, așa cum este cel din SUA. Aceste aspecte corelate cu profesionalismul și comunicarea facilă pe care am avut-o cu reprezentații Tiffin din România au constituit fundamentul deciziei de a urma programul de EMBA Tiffin.

Am aplicat cu succes lucrurile învățate în cadrul programului, atât în viața profesională, cât și în cea personală. De exemplu, folosesc foarte des noțiunile de leadership, fiind un adept al sesiunilor de coaching cu membrii echipei, dar și pe cele de decision making, apreciind foarte mult ideea de debate constructiv și organizarea corectă a procesului de luare a deciziilor.

În mod sigur, toate cursurile urmate îmi sunt utile și îmi doresc ca și în viitor să pot schimba idei atât cu profesorii, cât și cu colegii.  Cel mai bun exemplu în ceea ce privește importanța acestui program stă în faptul că recent am făcut un pas înainte în carieră, alăturându-mă echipei Sogefi, în calitate de Director of Strategic Purchasing.

Programul a venit cu multe provocări, fiind desfășurat în perioada de pandemie, 100% online. Cu toate acestea, atât colegii, cât și profesorii au facilitat o experiență deosebit de importantă pentru mine, cât se poate de plăcută în condițiile în care COVID-ul ne-a afectat pe toți, direct sau indirect. Tiffin este unul din acele locuri în care învățarea se face cu zâmbetul pe buze, chiar și în online, chiar și într-un weekend însorit.”

Vlad Tomiță este absolvent al programului Tiffin EMBA în 2022, iar în prezent Director of Strategic PurchasingSogefi Group.

Acest material a fost publicat în Ghidul MBA 2022.